Iloiset puutarhurit

Ideoita ja tekijöitä puutarhaasi
Etusivu->Iloisista puutarhureista->Lehtijuttu
---
Iloisista puutarhureista
Ota yhteyttä

Meiltä:
Suunnittelu ja neuvonta
Toteutus ja hoito
     
<< Takaisin esittelyyn

Turun Sanomat / Talous-liite / 27.5.2003

Iloisia puutarhureita kivetyspuuhissa  

Iloisten puutarhurien
urakkana on asetella
kauniisti paikoilleen
betonikiviä omakotitalon
edustalle.
- Työpäivän jälkeen ei
enää punttisalia kaipaa,
toteaa Kirsi Paljakka
kantaessaan kiviä Olli
Kilpeläiselle.


Naiskauneus on valttia puutarhatöissä

Iloiset puutarhurit on puutarha-alalla toimiva osuuskunta. Seitsemän hengen porukassa on alan ammattilaisia puistotyöntekijöistä floristiin. Puutarhurit ylläpitävät työtilauskeskusta, josta välitetään työntekijöitä eri tyyppisille työkeikoille.

Osuuskunta-ajatus sai tuulta alleen, kun neljä samassa työpaikassa ollutta viheralan ammattilaista alkoi vuosi sitten harkita yhteistä, omaa yritystä. Osuuskuntaan päädyttiin, jotta kaikilla olisi tasa-arvoinen mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin päätöksiin.

- Olen koulutukseltani floristi, mutta kesällä haluan mieluiten puurtaa pihatöissä ulkosalla, hymyilee Kirsi Paljakka.

Myös Paljakan seurana ahertaville miehille, Olli Kilpeläiselle ja Janne Ruususelle laatoitus ja muiden pihamaan kivitöiden tekeminen on mieluista puuhaa.

Laatoitustöiden lisäksi osuuskunnalla on valmiudet mm. suunnitella, rakentaa ja hoitaa viheralueita, huolehtia juhlakoristeluista, kaataa puita tai harjoitaa taimien maahantuontia. Jopa joulukuusien myyntiä harkitaan, kun se aika vuodesta jälleen koittaa.

- Käytännössä olemme vasta aloittaneet markkinoinnin ja yllättyneet positiivisesti. Heti ensimmäisten jakamiemme mainoslehtisten jälkeen saimme useita yhteydenottoja, kertoo Ruusunen.

- Työskentelemme asiakkaiden luona Turun alueella tai sopimuksesta toki kauempanakin.

Mallipuutarhoja tai varsinaisia toimitiloja meillä ei toistaiseksi ole, mutta valttinamme on kaksi naispuolista työntekijää, jotka piristävät mukavasti työmaita, kehaisee Ruusunen naureskellen.

Osuuskunta laskuttaa asiakkaita tuntiveloituksella tai sopii erikseen urakkahinnasta. Palveluun sisältyy sekin, että tarvikkeet voidaan hankkia asiakkaan puolesta ja samalla kilpailuttaa eri tavarantoimittajia.

- Työurakoissa työ usein helpottuu kun mukana on useampi tekijä. Lopputuloskin voi olla tällä tavoin asiakkaalle edullisempi, toteaa Kilpeläinen

teksti: Susanna Laineenkari
kuva: Matti Ruuska


<< Takaisin esittelyynOsuuskunta Iloiset Puutarhurit, Turku
Janne Ruusunen, puh. 040-820 7809, email: etunimi.sukunimi@iloisetpuutarhurit.com