Iloiset puutarhurit

Ideoita ja tekijöitä puutarhaasi
Etusivu-->Toteutus ja hoito
Iloisista puutarhureista
Ota yhteyttä

Meiltä:
Suunnittelu ja neuvonta
->Toteutus ja hoito
Toimialue: Turku ja lähiseutu.
Samin kotisivut
     
nurmikon perustaminen pihakivi / pihalaatta leikataan pensasaidan hoito

Toteutamme ja hoidamme

Teemme mm. pihan laatoitusta, kiveämistä ja muureja (piharakentaminen). Suoritamme nurmikon leikkausta ja hoitoa. Istutamme viherkasveja. Pidämme viheralueet ja -kasvit kunnossa. Pihan rakentaminen, kivityöt, viherrakentaminen ja viherhoito ovat iloisten puutarhurien leipälajeja. Lue lisää alta.

Pihakiveys ja laatoitus

Pihakivi ja pihalaatta ovat kestäviä ja muodikkaita päällystemateriaaleja. Ne ovat helppohoitoisia ja monipuolisia sillä erilaisia kivi- ja ladontamalleja on lukemattomia. Ympäristöön sointuva, huolella kivetty piha nostaa koko kiinteistön arvoa.

Kiveyksillä perustus on tärkein. Routivalla maalla saatetaan tarvita jopa 50cm:n sorakerrosta. Kun pihakivetys tehdään kantavalle paikalle, esim vanhan tiepohjan tilalle saattaa pelkkä asennushiekan levitys riittää pohjatyöksi. Perustukset muotoillaan niin että pintavedet ohjataan haluttuun paikkaan ja tiivistetään täryttimellä. Asennushiekkaa tarvitaan noin 3cm:n tasainen kerros, joka tasoitetaan oikolaudan avulla. Pihakivet ja pihalaatat ladotaan valitun ladontakuvion mukaan ja saumataan saumaushiekalla. Laatoituksen reunat on hyvä tukea joko reunakivillä tai kestopuulla. Lopuksi pihakiveys tärytetään tiiviiksi ja tasaiseksi.

Kestävä ja kaunis pinnoite on helppo turmella väärällä asennuksella ja riittämättömillä perustuksilla. Siksi pihakivien ja pihalaattojen asentaminen kannattaa teettää ammattilaisella - varsinkin kun työn alla on laajempi pihalaatoitus.

Mitä kiveys maksaisi? Selvitä hinta laskurilla.
Kirjoita kivettävän alueen koko neliömetreinä:  m2
  

Käy myös katsomassa kuvia rakentamistamme kiveyksistä.


Muuri

Muuri on kestävä ja kaunis katseenvangitsija, joka rajaa tehokkaasti tilaa. Usein muuri lisää tontin käyttöneliöitä ja helpottaa hoitotöitä etenkin rinnetonteilla. Muurit perustetaan kuten kivetys ja ladotaan suunnitelman mukaan.Pihapalvelu
Ruohon leikkaus ja nurmikon hoito

Huolehdimme puolestasi omastasi tai yrityksesi nurmikosta koko kasvukauden tai muun sovitun (esim. lomasi) ajan. Jos nurmikon leikkaus sovitaan tehtäväksi viikon välein, nurmikko säilyy varmimmin siistinä. Kun ruohonleikkaus ja nurmikonhoito on suoritettu voimme samalla hoitaa myös muut istutukset; esimerkiksi kesäkukat saattavat vaatia kastelua. Monipuolinen pihapalvelu ja viherpalvelu kuuluvat Iloisten puutarhurien tarjontaan.


Istutusten hoito

Säännöllinen hoitoleikkaus parantaa marja- ja hedelmäkasvien satoa ja pidentää niiden käyttöikää. Pysyäkseen matalana tulee vuorimännyt typistää kerran vuodessa ja säännöllisellä hoidolla jaloruusut kukkivat pidempään ja tasaisemmin.

Puutarhassasi on lukuisia hoitotöitä, joita ei kannata jättää tekemättä. Jollet ehdi, teemme ne puolestasi ja jos olet aloitteleva tarhuri tulemme mielellämme neuvomaan.


Hinnoista

Tulemme mielellämme paikan päälle tutustumaan kohteeseen, minkä jälkeen pystymme antamaan hinta-arvion. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta. Se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Jos toimit yksityishenkilönä, muistathan että voit tehdä verotuksessasi ns. kotitalousvähennyksen, joka on 60% teettämäsi työn (ei materiaalin kuten pihakivet) omavastuun ylittävästä hinnasta.
>> Myös suunnitteluun kannattaa panostaa

Pihan rakentaminen on monitahoinen projekti. Yksityiskohtiin on syytä paneutua hyvissä ajoin ennen kuin remontti alkaa ja kaivinkone tilataan paikalle.

>> Tutustu myös pihasuunnittelu ja neuvontapalveluihimme.

Osuuskunta Iloiset Puutarhurit, Turku (Toimimme myös: Kaarina, Piikkiö, Naantali, Raisio)
Janne Ruusunen, puh. 040-820 7809, email: etunimi.sukunimi@iloisetpuutarhurit.com