pihan hoitoa

Hoidamme

Pihapalvelut

Ruohon leikkaus ja nurmikon hoito

Huolehdimme puolestasi omastasi tai yrityksesi nurmikosta koko kasvukauden tai muun sovitun (esim. lomasi) ajan. Jos nurmikon leikkaus sovitaan tehtäväksi viikon välein, nurmikko säilyy varmimmin siistinä. Kun ruohonleikkaus ja nurmikonhoito on suoritettu voimme samalla hoitaa myös muut istutukset; esimerkiksi kesäkukat saattavat vaatia kastelua. Monipuolinen pihapalvelu ja viherpalvelu kuuluvat Iloisten puutarhurien tarjontaan.

Istutusten hoito

Säännöllinen hoitoleikkaus parantaa marja- ja hedelmäkasvien satoa ja pidentää niiden käyttöikää. Pysyäkseen matalana tulee vuorimännyt typistää kerran vuodessa ja säännöllisellä hoidolla jaloruusut kukkivat pidempään ja tasaisemmin.

Puutarhassasi on lukuisia hoitotöitä, joita ei kannata jättää tekemättä. Jollet ehdi, teemme ne puolestasi ja jos olet aloitteleva tarhuri tulemme mielellämme neuvomaan.

Puiden ja pensaiden hoitoleikkaukset

Kevään ensimmäisiiin puutarhatöihin kuuluu omenapuiden leikkaukset, joita voidaan tehdä kovimpien pakkasten mentyä alkukeväällä ennen kasvuunlähtöä. Leikkamme omenapuut ja tarvittaessa kuljetamme leikkuujätteeet mennessämme. Samoihin aikoihin kannattaa huolehtia kuusiaitojen ja tuijien leikkauksista, säännöllisesti leikattu kuusiaita on pihapiirin komistus!

Keväällä on myös aika leikata niin marja- kuin koristepensaat, hoidon tarpeen mukaan.

Hinnoista

Tulemme mielellämme paikan päälle tutustumaan kohteeseen, minkä jälkeen pystymme antamaan hinta-arvion. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta. Se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Jos toimit yksityishenkilönä, muistathan että voit tehdä verotuksessasi ns. kotitalousvähennyksen, joka (vuonna 2021) on 40% teettämäsi työn (ei materiaalin kuten pihakivet) omavastuun ylittävästä hinnasta. Lisätietoja löydät Verohallinnon sivuilta.