Toteutamme ja rakennamme

Teemme mm. pihan laatoitusta, kiveämistä ja muureja (piharakentaminen). Rakennamme puuterassit ja pihan puutyöt. Suoritamme nurmikon leikkausta ja hoitoa. Istutamme viherkasveja. Pidämme viheralueet ja -kasvit kunnossa. Pihan rakentaminen, kivityöt, viherrakentaminen ja viherhoito ovat Iloisten puutarhurien leipälajeja.

Pihakiveykset ja -laatoitukset

Pihakivi ja pihalaatta ovat kestäviä ja muodikkaita päällystemateriaaleja. Ne ovat helppohoitoisia ja monipuolisia sillä erilaisia kivi- ja ladontamalleja on lukemattomia. Ympäristöön sointuva, huolella kivetty piha nostaa koko kiinteistön arvoa.

Kiveyksillä perustus on tärkein. Routivalla maalla saatetaan tarvita jopa 50cm:n sorakerrosta. Kun pihakivetys tehdään kantavalle paikalle, esim vanhan tiepohjan tilalle saattaa pelkkä asennushiekan levitys riittää pohjatyöksi. Perustukset muotoillaan niin että pintavedet ohjataan haluttuun paikkaan ja tiivistetään täryttimellä. Asennushiekkaa tarvitaan noin 3cm:n tasainen kerros, joka tasoitetaan oikolaudan avulla. Pihakivet ja pihalaatat ladotaan valitun ladontakuvion mukaan ja saumataan saumaushiekalla. Laatoituksen reunat on hyvä reunakivillä.Lopuksi pihakiveys tärytetään tiiviiksi ja tasaiseksi.

Kestävä ja kaunis pinnoite on helppo turmella väärällä asennuksella ja riittämättömillä perustuksilla. Siksi pihakivien ja pihalaattojen asentaminen kannattaa teettää ammattilaisella - varsinkin kun työn alla on laajempi pihalaatoitus.

Muurit

Muuri on kestävä ja kaunis katseenvangitsija, joka rajaa tehokkaasti tilaa. Usein muuri lisää tontin käyttöneliöitä ja helpottaa hoitotöitä etenkin rinnetonteilla. Muurit perustetaan kuten kivetys ja ladotaan suunnitelman mukaan.

Hinnoista

Tulemme mielellämme paikan päälle tutustumaan kohteeseen, minkä jälkeen pystymme antamaan hinta-arvion. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta. Se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Jos toimit yksityishenkilönä, muistathan että voit tehdä verotuksessasi ns. kotitalousvähennyksen, joka (vuonna 2021) on 40% teettämäsi työn (ei materiaalin kuten pihakivet) omavastuun ylittävästä hinnasta. Lisätietoja löydät Verohallinnon sivuilta.

Myös suunnitteluun kannattaa panostaa

Pihan rakentaminen on monitahoinen projekti. Yksityiskohtiin on syytä paneutua hyvissä ajoin ennen kuin remontti alkaa ja kaivinkone tilataan paikalle.

Tutustu myös pihasuunnittelu- ja neuvontapalveluihimme >>